Известие

Collapse
No announcement yet.

забива между 4000 до 5000 об/мин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

аз много се съмнявам в зацепването защото там където съм правил ремонти сменях клапани повдигачи свещи гарнитури ремъците ролки и т.н не взимат нито лев за труд и части с 30%отстъпка сервиза е на сестра ми майстори са добри като цяло съм доволен но-пети със сигурност нямат и затова ме съмнява а доста алфи минават през този сервиз незнам да я отварям пак от къде да почна се чудя че да не набутам излишни средства по нея
    Alfa romeo GTVex
    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Щом няма пети със сигурен не е зацепена добре. Бе зпетите няма как точно да се зацепи. По балези и зъби няма как да защото с различни опън на ремъка различно се зацепва. Трябва да це фиксират валовете, да се докара буталото на 1-ви цилиндър на ГМТ и тогава се слага ремъка и се опъва.

Твърде вероятно е да е там проблема ти.

Относно вариатора! при 4600 оборота е в крайната си позиция. Демек преварението на клапаните е най-голяма. Тогава трябва да имаш най-много мощност.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
        значи колата пали без проблем няма никакво клатене на обороти в ниските обороти набира идеално и на 4000 почва да се чуди.незнам бедна смес може би а колата ми гори учудващо малко просто не е за вярване този разход верно като не е настъпвам чного но пак е много малък за този мотор и гуми 215*45*17 незнам чак не се бута че да не стане по зле защото нямам никакви проблеми с нея и разхода добър но е това замисляне много дразни тя пак си набира ама не трябва да е така то след 4000 ту тръгва да набира добре ту се замисла двигателя си променя звука стрелката на оборотите ту тръгна добре в един момент се мъчи после пак почва да ускоряма и така.според мен не е нормално незнам от къде да е почна.
        При мен положението е същото - та даже и размерите на гумите А е сега, вечерта я пържих как ли не - и ...... резултатът....... един път го прави, друг път не Даже както си я държа на 5000 на 5та, както си върви нормално и ...... оп леко заглъхне и пак се върне нормалната работа. Като че се задръства някои филтър и пак се отпушва.
        Незнам кво е ....... зъл дух ли......... магия ли........ ма мнооо вече ме дразни Кажете кво да я прая?
        156 - 1.8ts

Comment

Аа забравих да кажа моя ремък го сменяваха във Вантото - така, че мисля да е сменен както трее, па и от тогава мина доста време.
          156 - 1.8ts

Comment

същата работа при мен-ха сега де кво да ги правим
            Alfa romeo GTVex
            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
              същата работа при мен-ха сега де кво да ги правим
              Току що се връщам от Ванто Трейд - резултатът:
              дебитомер + бобинка = 360лв и............. колата НЕ СЕ УДЪЪЪЪРЖЖАА!!
              П.С.
              Не се позна от първи път - наложи се да и правят активен тест (с лап -топа в колата) и воала......казаха, че дебитомера замерва максимум 155 кг. въздух а на ДВГто в тоя режим му треат 170кг.
              След ремонта - тръгвам и върви много но, по инерция на празен ход държеше 1500 об та се вънах да я рестартират и сега е нещо ......... СРАШНОООО
              156 - 1.8ts

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                99,9%

Comment

Цитат:
                  Първоначално публикувано от boian
                  дебитомер?

99,9%

Comment

ндааа
                    и къф е изводът?
                    ходете на сервиз, а не очаквайте по форучите да се оправи

хихихих
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Аз имам същият проблем ,забива м/у 4500 - 5000оборота и после поема.Прави го на газ и на бензин.Прегледах свещите и найстина на първи цилиндър беше влязла вода,смених ги проблема позатихна но си остана сега не забива носа а малко се чуди какво става и после поема.Сложих друг дебитомер/работещ/ и колата полетя.
                      Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                      156 1,8ТS-99 ......
                      EX
                      159 1,9 JTD-08

Comment

Значи и аз ще сменям дебитомер!

Comment

Имам въпрос...когато запаля...до към 3000 оборота, като подавам газ на предавка, колата не е толкова мощна, все едно нещо я спира...обаче след 3000 оборота, като че ли се вкл. турбо и веднага отлепва и колата направо "излита"...това как да го тълкувам?!
                          ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                          DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
                            Имам въпрос...когато запаля...до към 3000 оборота, като подавам газ на предавка, колата не е толкова мощна, все едно нещо я спира...обаче след 3000 оборота, като че ли се вкл. турбо и веднага отлепва и колата направо "излита"...това как да го тълкувам?!
                            Значи ти работи вариатора

Comment

е че аз незнам за някой ТС,да може да се изфорсира хубаво като е студен!моята имаше такъв проблем във високите преди да зацепя правилно ремъкът с пети!вече го няма де
                              alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                                Значи ти работи вариатора
                                Каква логика само... и защо така смяташ за вариатора?
                                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                                X